I pored skandala Verstappen ne razmišlja o odlasku iz Red Bulla, no jedna rečenica je sve zabrinula

Nizozemac se oglasio oko špekulacija da ide u Mercedes

I pored skandala Verstappen ne razmišlja o odlasku iz Red Bulla, no jedna rečenica je sve zabrinula

E. Čaušević

Red Bull prethodnih dana potresa skandal jer je jedna uposlenica optužila Christiana Hornera za neprimjereno ponašanje, a to je pokrenulo špekulacije da bi Max Verstappen mogao napustiti austrijski tim. Prvak svijeta se oglasio na tu temu, ali jedna rečenica je fanove Red Bulla itekako zabrinula.

Sve je počelo kada je nedavno neimenovana uposlenica Red Bulla optužila šefa ovog tima Christiana Hornera za neprimjereno ponašanje zbog čega je kompanija morala da pokrene istragu.

Na kraju su optužbe protiv Hornera odbačene, a ova uposlenica je suspendovana, no čini se da to nije smirilo situaciju u Red Bullu.

Sve je dodatno zakuhao i otac Maxa Verstappena, Jos, koji je poručio da će ekipa "eksplodirati" ako Horner i dalje ostane na svojoj poziciji i da nije isključeno da njegov sin napusti Red Bull na kraju sezone.

Verstappen se morao na kraju oglasiti oko svega i poručio je da nema razloga da napušta Red Bull, ali jedna njegova rečenica na kraju je itekako zabrinula fanove austrijskog tima koji već nekoliko godina dominira u Formuli 1.

Oglasi

"Uvijek je namjera bila ostati do kraja ugovora i zato smo potpisali saradnju do 2028. godine. Znam šta je sve ovaj tim učinio za mene i namjera mi je da ostanem u ekipi jer stvarno uživam ovdje. Sve dok pravimo dobre rezultate nema razloga za odlazak", rekao je Verstappen.

Zatim ga je novinar pitao za izjave njegovog oca Josa u vezi svega što se dešavalo, a Max je sve to prokomentarisao na diplomatski način.

"Ne znam, ja sam vozač i ne znam šta se dešava gore. Znate da sam pod ugovorom i fokusiran sam samo na stranu performansi i rezultata. Raspad tima? Ne znam, nadam se da do toga neće doći, ne bi trebalo. Ovo je jaka kompanija i jaka ekipa tako da do toga ne bi trebalo doći", dodao je.

No, ono što je zabrinulo navijače Red Bulla jeste činjenica da je Verstappen na kraju ipak priznao da nije nemoguće da napusti ovaj tim. Špekuliše se da bi čak mogao potpisati za Mercedes, a on je sve to uporedio s Lewisom Hamiltonom.

"Mislim da niko nikada ne bi rekao ili pomislio da će Lewis preći u Ferrari. U životu nikada ne znate šta vam se može desiti tako da nikada ne možeš reći sa 100% da će nešto biti kako sada očekuješ. Ali ja ne razmišljam previše o tome i opušten sam. Kao što sam rekao zadovoljan sam u ekipi i imamo rezultat. Zbog toga nema razloga za odlazak", zaključio je Verstappen.

Nizozemac je i ove sezone krenuo dominantno jer je ostvario pobjede u uvodnim utrkama u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, te nije dopustio da skandal koji potresa Red Bull utiče na njegove nastupe.

No, situacija oko Hornera se čini se neće smiriti tako brzo, a da li će on ostati šef Red Bulla ili će na kraju biti smijenjen ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi