Hamilton je prošlost, a Mercedes će ubrzo uzdrmati svijet!
FOTO: EPA

Tvrde inostrani mediji

Hamilton je prošlost, a Mercedes će ubrzo uzdrmati svijet!

E. Oštraković

Prije nekoliko dana svijet sporta bio je u čudu nakon što je saopšteno da Lewis Hamilton napučta Mercedes na kraju naredne sezone i da će od 2025. godine voziti za Ferrari.

On je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Mercedesom 2023. godine, ali je iskoristio opciju koja mu dozvoljava da godinu ranije napusti Mercedes. Svi fanovi Hamiltona bili su šokirani zbog njegove odluke.

Hamilton se odlučio obratiti javnosti i objasniti svoj potez.

Ovo je bilo nekoliko ludih dana prepunih emocija, ali kao što svi znate nakon 11 nevjerovatnih godina u Mercedesu odlučio sam da je vrijeme za novo poglavlje u mojoj karijeri i životu, te ću od 2025. godine biti dio Ferrarija", počeo je Hamilton i nastavio.

"Osjećam se itekako sretnim nakon svega što sam ostvario u Mercedesu u kojem sam ostvario sve ono o čemu sam kao dijete mogao samo sanjati da mogu sada da ispunim drugi dječiji san, a to je da vozim za Ferrari".

Oglasi

"Mercedes je bio ogroman dio mog života još od moje 13. godine i ova odluka je najteža koju sam u životu morao donijeti. Nevjerovatno sam ponosan na sve što smo postigli zajedno i veoma zahvalan na tome koliko su se oni meni posvetili, na svim prijateljstvima i uspjesima. Zajedno smo osvajali titule, rušili rekorde i postali najuspješniji duo u historiji Formule 1".

"Ali došlo je pravo vrijeme za promjenu i novi izazov. Sjećam se i kad sam tek došao u Mercedes kakav je to izazov bio i da ljudi nisu razumjeli takav moj potez, ali osjećam i sada da je pravo vrijeme za promjenu baš kao što je i tada bilo".

"Ipak, sada ne mislim o idućoj godini i moj sav fokus je na novoj sezoni s Mercedesom. Motivisan sam kao nikad i fokusiran da pomognem Mercedesu ponovo da pobijedi i dođe na vrh. Maksimalno sam posvećen ovoj ekipi i odlučan da ponovo osvojimo titulu. Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja i koji su uvijek uz mene, nadam se da ću vas nastaviti činiti ponosnim".

Kako prenose inostrani mediji Mercedes je našao fenomenalnu zamjenu za Hamiltona, te žele da iz penzije vrate Sebastiana Vettela.

Oglasi

Vettel je vozio za Red Bull, ali je odlučio da ode u penziju nakon dvije jako loše sezone. Ipak, čini se kako je sve spremno za njegov povratak i to u Mercedesu.

Toto Wolff otkrio je da je u kontaktu sa Vettelom i da pregovori postoje.

"Znamo kakvu je odluku donio, ali pričamo stalno, svaki dan. Razgovarali smo i jučer", zagonetno je poručio Wolff.

Odlazak Hamiltona iz Mercedesa u Ferrari je jedan od najvećih u historiji Formule 1, ali povratak Vettela bi podigao sve na neki novi nivo.

Top Komentari

user1676718007
Samo debil od novinara s ovog portala može porediti Hamiltona s Vettelom ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi