Dominacija Red Bulla na legendarnoj Suzuki
Šampion svijeta povest će sutrašnju trku

Verstappenu pol pozicija

Dominacija Red Bulla na legendarnoj Suzuki

O. Lekić

Max Verstappen osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Japana na legendarnoj stazi Suzuka. 

Aktuelni prvak svijeta Max Verstappen startovat će kao prvi na sutrašnjoj trci Formule 1 na Velikoj nagradi Japana koja se vozi na čuvenoj stazi Suzuka.

Verstappen je na kraju u trećem kvalifikacionom dijelu imao vrijeme 1:28.197 i to mu je bilo dovoljno da osvoji novu pol poziciju.

Odličan kvalifikacioni dan Red Bull Racinga upotpunio je Sergio Perez koji će startovati kao drugi, a zatim slijedi Lando Norris (McLaren) i Carlos Sainz (Ferrari).

Drugi bolid Ferrarija u kojem je Charles Leclerc završio je tek kao osmi, a ispred njega su Lewis Hamilton, Oscar Piastri i Fernando Alonso.

Oglasi

Verstappen je trenutno vodeći u ukupnom poretku. Šampion je u dosadašnjem dijelu sezone sakupio 51 bod, a konkurencija je za sada veoma blizu.

Leclerc ima 47, Sergio Perez 46, a Carlos Sainz 40 bodova. Izvjesno je da će se između ovih vozača tražiti svjetski prvak, a Verstappen je svakako ponovo najveći favorit.

Priliku da poveća prednost u odnosu na pratnju Nizozemac ima već sutra. Starta kao prvi na čuvenoj Suzuki i imat će priliku za treći trijumf sezone.

Verstappen: "Nije bilo lako"

Max Verstappen je očekivano zadovoljan činjenicom da je upisao novu pol poziciju.

Oglasi

"Bilo je veoma blizu na kraju. Ova staza je veoma osjetljiva, ali sve u svemu, jako dobar dan. Dobra je stvar što naš tim ima dva bolida na vrhu startnog poretka", istakao je Verstappen.

Njegov kolega Sergio Perez žali za propuštenom šansom da zauzme vrh. Bio je jako blizu.

"Tokom cijelog vikenda smo jako blizu. Kada su razlike tako male, bilo šta može napraviti razliku. Ja nisam dobro izlazio iz krivina, to je možda mogla biti razlika", istakao je Perez.

Priliku da popravi stvari Perez će imati na sutrašnjoj utrci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi