Toto Wolff bi rado želio Maxa Verstappena u Mercedesu, ali svjestan je kakav problem imaju

To moraju što prije da riješe

Toto Wolff bi rado želio Maxa Verstappena u Mercedesu, ali svjestan je kakav problem imaju

E. Čaušević

Max Verstappen je prethodnih dana u centru pažnje zbog špekulacija da bi mogao napustiti Red Bull i potpisati za Mercedes. O tome se oglasio i šef njemačkog tima Toto Wolff koji je priznao da bi vrlo rado vidio Verstappena u bolidu Mercedesa, ali je poručio šta ovaj tim mora da prvenstveno riješi.

Verstappen s Red Bullom ima ugovor do 2028. godine i do prije nekoliko sedmica činilo se kao nemoguća misija da aktuelni prvak svijeta napusti tek tako šampionsku ekipu koja dominira već nekoliko godina u Formuli 1.

Međutim, nakon što je Lewis Hamilton šokirao javnost odlukom da napusti Mercedes i od naredne sezone vozi za Ferrari vidjelo se da je zaista sve moguće.

Stvari su se dodatno "zakuhale" problemima u Red Bullu kada je jedna uposlenica ove ekipe optužila šefa tima Christiana Hornera za nedolično ponašanje, a nakon toga su priče oko mogućeg Verstappenovog odlaska postale još glasnije.

Međutim, vozač Red Bulla poručio je da on nema razloga da napusti Red Bull sve dok ekipa pruža dobre rezultate, ali da nikad ne znaš šta budućnost nosi.

Oglasi

O mogućem dolasku Verstappena u Mercedes pričao je i prvi čovjek njemačkog tima Toto Wolff koji još uvijek nije pronašao zamjenu za Hamiltona. Jasno je da bi dolazak Verstappena bio najbolja moguća stvar, ali Wolff je svjestan da se to neće desiti tako brzo.

Wolff zna da je primarni cilj Mercedesa da poprave performanse bolida jer već treću sezonu ovaj tim je daleko ispod Red Bulla koji je završio njihovu dominaciju.

"Rado bih imao Verstappena u ekipi, ali prvo što mi moramo da uradimo jeste da dovedemo u red svoj bolid. To dugujemo našim vozačima Georgeu i Lewisu. Moramo poboljšati bolid i dati im opremu koja je dobra prije nego što počnemo sanjati o budućnosti", rekao je Wolff i dodao.

"Inače, to je odluka koju Max mora donijeti jer ne postoji ekipa na gridu koja ne bi dala sve samo da ga dovede u svoj bolid".

U Mercedesu očito ne žure kada je izbor novog vozača u pitanju, a s ovim timom pored Verstappena povezuju se još Carlos Sainz, Fernando Alonso, Mick Schumacher i Andrea Kimi Antonelli.

"Malo ćemo da pričekamo. Imamo neke zanimljive opcije, ali nećemo žuriti. Imamo vremena da uporedimo vozače koji su dostupni i odluku ne želimo donijeti brzopleto. Neće se to desiti u narednim sedmicama prije da će nam trebati nekoliko mjeseci prije konačne odluke", dodao je Wolff.

Početak sezone za Mercedes nije bio previše obećavajući i jasno je da problemi s bolidom i dalje postoje, te da je ovaj tim daleko od Red Bulla što se tiče konkurencije.

Wolff je svjestan da se to prvo mora popraviti ukoliko Mercedes uopšte želi da bude u priči za dovođenje Verstappena koji sigurno neće mijenjati tako lako ekipu i napuštati Red Bull sve dok ovaj tim dominira Formulom 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi