Verstappen nastavlja dominirati - Osvojena pol pozicija za Veliku nagradu Australije
FOTO: EPA

Ide ga sjajno ove sezone

Verstappen nastavlja dominirati - Osvojena pol pozicija za Veliku nagradu Australije

E. Oštraković

Svoju dominaciju u Formuli 1 nastavio je Nizozemac Max Verstappen, a ovaj put pokazao je ko je "glavni" u kvalifikacijama koje su jutros vožene za utrku u Australiji.

Verstappen je bio najbrži na stazi Alber Park, a na kraju je imao vijrme od 1:15.915 što je bio dovoljno za pole poziciju.

Iza Verstappena završili su Carlos Saiz u Ferrariju koji je imao vrijeme od 1:16:185.

Na trećem mjestu završio je Sergio Perez, koji je naravno Verstappenom timski kolega, a njegovo vrijeme bilo je 1:16.274.

U top deset nalaze se još Lando Norris, Leclerc, Piastri, George Russel, Tsuonga, Stroll i Fernando Alonso.

Verstappen je ranije slavio u prve dvije utrke sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, a isto želi uraditi i u Australiji.

Trenutno je prvi u poretku vozača u šampionatu Formule 1 sa 51 osvojenim bodom, a drugo je Sergio Perez sa 36 bodova.

Utrka za Veliku nagradu Australije na rasporedu je u nedjelju ujutro od šest sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi