Mercedes potvrdio novu vozačku postavu za sljedeću sezonu

Poslije odlaska Bottasa

Mercedes potvrdio novu vozačku postavu za sljedeću sezonu

A. Čaušević

Nakon pet godina Valtteri Bottas će na kraju sezone napustiti Mercedes i karijeru u Formuli 1 nastaviti u ekipi Alphe Taurija. 

Dan nakon potvrde Bottasovog odlaska Mercedes je ozvaničio i vozačku postavu za sljedeću sezonu. Lewisu Hamiltonu će se pridružiti njegov sunarodnjak George Russell.

Mercedesova potvrda Russella kao vozača za narednu sezonu uopšte nije iznenađenje pošto se o tome špekuliše već duže vremena.

Ovaj 23-godišnjak je u najbržem oktanskom cirkusu debitovao prije dvije godine, a preostalih devet utrka u sezoni će odradit kao vozač Williamsa.

"Ovo je poseban dan za mene, dosta je pomiješanih emocija. Uzbuđen sam, ali i ponizan što se pridružujem Mercedesu koji je veliki iskorak u karijeri, ali to znači i zbogom Willimasu. Bila je čast biti dio tog tima", kazao je britanski vozač.

Kako sada stvari stoje Russella će u Williamsu prema svemu sudeći naslijediti Alex Albon.

Dolazak Russella u Mercedesi mnogi su prokomentarisali da će konačno Lewis Hamilton konačno dobiti žestoku konkurenciju pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se najbolji vozač današnjice ponašati u takvoj situaciji.

Top Komentari

Rigel
Kakav Alpha tauri crni Causevicu. Sta ti pratis sunce ti ****m. VB ide u Alfa romeo.
4 0
Malmi_Suomi
Pa bolan A.Čauševiću tekst od sinoć 23.28h da Bottas prelazi u Alfa Romeo i potpisuje višegodišnji ugovor umjesto Räikkonen-a a danas BOMBA da prelazi u Alpha Tauri. Pa ti si isti napisao oba teksta ili sam ja LUD I PUKO??????
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi