Mercedes za sljedeću sezonu ima novu vozačku postavu?

Čeka se zvanična potvrda

Mercedes za sljedeću sezonu ima novu vozačku postavu?

A. Čaušević

Veoma je izvjesno da Lewis Hamilton i Valtteri Bottas neće biti timske kolege u Mercedesu sljedeće sezone. 

Kako sada stvari stoje Lewis Hamilton će imati novog timskog kolegu, u pitanju je vozač Williamsa, George Russell.

Totto Wolff je već ranije kazao da je Mercedes donio končanu odluku, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda prelaska Russella u jedan od najboljih bolida na gridu.

"Znam gdje ću voziti slijedeće godine" kazao je Russell te nastavio:

"Neću sjediti ovdje i lagati. Istina je da se nema šta objaviti, ali sam svjestan situacije i gdje ću voziti slijedeće godine. Informiran sam prije Spa".

O karijeri mladog Britanca Mercedes se brine još od 2017. godine, čak je i prošle godine na stazi Shakir mijenjao Hamiltona kada je njegov stariji kolega bio pozitivan na koronavirus.

Ovaj 23-godišnjak u slabašnom bolidu Williamsa pokazuje da je izvrstan vozač. Na Velikoj nagradi Belgije je stigao i do historijskog drugog mjesta zahvaljujući odličnim kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi