Nastavlja se rat u Formuli 1: Pojavili se dokazi protiv Mercedesa!

Slijede još veća uzbuđenja

Nastavlja se rat u Formuli 1: Pojavili se dokazi protiv Mercedesa!

A. Čaušević

Uvodni dio sezone Formule 1 je bio itekako uzbudljiv, a ako se po jutru poznaje dan tako će biti do kraja sezone. 

Proteklih sedmica iz Mercedesa su protestvovali kod FIA-e zbog savitljivog zadnjeg krila kod Red Bulla pa je austrijskoj timu zabranjeno da ga koristi od 20. juna.

Mercedesov Totto Wolff je bio među onim koji su najviše kritikovali Red Bull, ali sada su se pojavili i dokazi protiv Mercedesovog savitljivog krila, istina u pitanju je prednje krilo.

Kao što se može vidjeti na snicima zabilježnim kamerama s bolida na stazi Portimao u Portugalu prednje krilo se puno više savija kod Mercedesa nego kod Red Bulla.

Red Bull će svoje zadnje savitljivo krilo morati prestati koristiti od 20. juna, tačnije od Velike nagrade Francuske, dok u Mercedesu insistiraju da to bude već od Velike nagrade Azebejdžana 6. juna.

Na drugoj strani u Red Bullu su poprilično mirni jer je i prošle godine bio isti slučaj sa Mercedesovim DRS sistemom kojeg je njemački tim koristio sve dok nije pronašao rješenje.

"Mercedes mora protestvovati protiv osam timova. Jer osim nas tu su još Ferrari, Alfa Romeo i Alpine. Je li stvarno žele krenuti protiv toliko bolida i napraviti veliki skandal? Ne mislim da će to uraditi", rekao je šef Red Bulla Helmut Marko.

Nakon utrke za Veliku nagradu Monaca Max Verstappen je prestigao Lewisa Hamiltona, dok je Red Bull postao i vodeći tim u poretku konstruktora zbog čega je i prisutna nervoza u Mercedesu.

Top Komentari

epa
nije problem u savijanju nego da li ono izlazi iz dozvoljenje granice,a red bulovo zadnje krilo "debelo" izlazi iz tolerantnog polja... ispade ovdje da je jedino Mclaren cist....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi