Žalba Mercedesa odbijena, ali iz ovog tima nemaju namjeru da se predaju
Foto - EPA

Idu na sud

Žalba Mercedesa odbijena, ali iz ovog tima nemaju namjeru da se predaju

M. Šljivak

Žalba ekipe Mercedesa na Veliku nagradu Abu Dhabija koja je odlučila prvaka u Formuli 1 odbačene su od strane direkcije trke.

Mercedes se žalio na regularnost trke u samom finišu. Smatrali su da je došlo do nelegalnog preticanja, ali je žalba odbijena.

"Mercedes je tvrdio da je bolid 33 pretekao bolid 44 tokom safety cara i da je došlo do prekršaja. Red Bull je tvrdio da 44 nije prestignut i da su oba vozača dodavala i puštala gas i da postoje brojni presedani u vezi s preticanjem tokom safety cara", saopšteno je.

Tako je direkcija trke potvrdila je tako da je Max Verstappen šampion, ali Mercedes neće odustati.

Oni su spremni ići na naredni nivo za žalbu. Izaći će pred Međunarodni sud za žalbe FIA i žalba bi trebala stići u naredna 72 sata.

Formula 1 ima 96 sati da odgovori na eventualnu žalbu Mercedesa, ali po svemu sudeći ona ne bi trebala da prođe.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Niste dva puta mijenjali gume, isli ste u rizik i sad je fia kriva, nije. Izgubili ste i kraj price
8 11
C.Banks
Ovi što prate F1 samo ovih zadnjih 7-8 godina ne znaju ništa o ovom sportu, znaju samo za Hamiltona i Mercedes i to je za njih sport zvani F1. A oni koji su ispratili sa žarom zadnjih 20-30 sezona barem znaju šta je F1 i koliko znači pobjeda Maksa za ovaj sport. Ne mogu vjerivat da ima konja koji su stariji od 35 godina da gotive Hamiltona i ovih sedam mrtvih sezona sporta pored zvijeri Maksa i buducih sampiona Lenda, Rasela Leklera Mika i drugih
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije