Prvi put u javnosti fotografije i video zapisi stradalog Schumachera

Novinari dobili prava

Prvi put u javnosti fotografije i video zapisi stradalog Schumachera

E. Škorić

Njemački novinari Michael Wech i Hans-Bruno Kammertons dobili su ekskluzivnu priliku da snime dokumentarac o legendarnom vozaču Formule 1 Michaelu Schumacheru, koji će govoriti o njegovom životu i karijeri.

Dvojac će dobiti i ekskluzivne fotografije iz posljednjih sedam godina života Nijemca o kojem se malo šta zna nakon teške povrede i nesreće koju je doživio na skijanju. Vijest o dokumentarcu je potvrdila Sabine Kehm, glasnogovornica porodice Schumacher.

Bit će to prvi put nakon velike nesreće da je porodica legendarnog F1 prvaka otvorena za javnost, jer će u filmu, osim prikazivanja fotografija i videozapisa, biti i njegova supruga Corinna, otac Rolf, kći Gina-Maria i sin Mick, koji je nedavno izborio mjesto u najbržem cirkusu na svijetu.

Schumacher je tradao 29. decembra 2013. godine. Prevezen je odmah u bolnicu, onda je ustanovljeno da je u kritičnom stanju, pa je prebačen u francuski Grenoble gdje je imao dvije operacije.

Smješten je u induciranu komu i od tada niko nije vidio Schumachera niti zna u kakvom je on stanju.

Top Komentari

dinass
Lesinari novinarski
7 1
SeoRusilac
Tužno, nestalo love od formule 1 i sponzora pa sad unovčili njegovu muku
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi