Michael Schumacher i borba za život: Koliko je novca izdvojeno za liječenje legende Formule 1?
Foto - EPA

Cifre su ogromne

Michael Schumacher i borba za život: Koliko je novca izdvojeno za liječenje legende Formule 1?

M. Šljivak

Život legende Formule 1 Michaela Schumachera potpuno se promijenio 29. decembra 2013. godine kada je doživio nesreću na skijanju u Francuskoj.

Sa teškim povredama glave legendarni njemački vozač je prebačen u bolnicu, dugo je bio u komi, a nakon buđenja o njegovom zdravstvenom stanju se malo toga zna.

Brigu o Schumiju vodi njegova supruga Corinna. Rijetko kome od prijatelja je dozvoljena posjeta, a oni koji uspiju da ga vide ne govore previše u javnosti o tome.

"Budite sigurn da je u najboljim mogućim rukama. Činimo sve kako bismo mu pomogli. Molim vas da shvatite Michaelovu želju da njegovo zdravstveno stanje bude privatna stvar", saopštila je porodica Schumacher prošle godine.

A od 2013. godine kada je počela borba za njegov život porodica je izdvojila ogromne količine novca za liječenje. Angažovani su privatni ljekari i medicinsko osoblje koje se brinu za njegovo zdravlje kod kuće u Ženevi i prema nekim informacijama do sada je potrošeno oko 40 miliona dolara u borbi za ozdravljenje legende Formule 1.

Trenutno se po nekim informacijama na petnaest članova osoblja koje se brinu o Michaelu izdvaja čak 150.000 dolara sedmično, što je negdje oko osam miliona dolara godišnje. To znači da je cifra od 40 miliona, koliko se potrošili do 2019. godine sada znatno i veća.

Troškovi jesu ogromni, ali je tokom života Michael stekao pravo bogatstvo. U 2020. godini njegovo bogatstvo je procijenjeno na 600 miliona dolara i novca ima sasvim dovoljno za nastavak skupocjenih tretmana

Nakon brojnih operacija Schumacher je 2018. godine bio podvrgnut i tretmanu sa matičnim ćelijama. Zahvat je obavljen u Francuskoj, a navodno je ostvaren popriličan napredak kada je u pitanju njegovo zdravlje.

Todt: Schumacher se popravio, zajedno gledamo utrke

Njegov nekadašnji šef u Ferrariju Jean Todt jedan je od rijetkih koji su imali mogućnost da vide legendarnog vozača.

On je izašao u javnost sa određenim detaljima koji su dali nadu u oporavak.

"Uvijek sam oprezan kad su ovakve izjave u pitanju, ali je istina da se njegovo stanje popravilo. S Michaelom gledam utrke u njegovom domu u Švicarskoj", rekao je Todt i dodao je:

"On ne odustaje, nastavlja da se bori. U najboljim je rukama i dobro se brinu o njemu. Jasno je da naše prijateljstvo ne može biti kao nekad iz razloga što komunikacija nije ista kao prije. Ali, nastavlja da se bori", kazao je Todt.

Borba za život legende se nastavlja. Porodica ne štedi novac kako bi Schumi koliko-toliko uspio da se vrati normalnom životu i nema dileme je 150.000 dolara sedmično cifra koju bi bez problema i povećali.

Promo

Top Komentari

prometej
Ista vijest se vrti 4 godine
3 0
Penderinos
Koliko sam ja čuo od njegovog šure, još uvijek je u indukovanoj komi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi