Michael Schumacher pred novom operacijom

Još od decembra 2013. godine slavni Nijemac je u teškom stanju

Michael Schumacher pred novom operacijom

Posljednjih godina o stanju slavnog vozača Formule 1 se dosta govori, ali je malo pouzdanih informacija o tome kako je zapravo.

Kako javljaju italijanski mediji liječenje Michaela Schumachera se nastavlja novom operacijom na mozgu. Da će legendarni Schumi ponovo biti operiran potvrdio je Filip Menaš, svjetski priznati doktor, koji je i ranije vodio brigu o Nijemcu, transplatacijom matičnih ćelija.

"Cilj je da se regenerira Michaelov centralni nervni sistem" - kazao je Menaš, koji će predvoditi doktorski tim.

Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio težak pad na glavu za vrijeme skijanja u Francuskoj i od tada je njegovo zdravstveno stanje misterija.

On je svo vrijeme bio u bolnici, mišići su mu atrofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rješenje liječenje matičnim ćelijama.

"U posljednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan napredak u procesu liječenja matičnim ćelijama, ali to ne mijenja činjenicu da i dalje znamo malo kako i na koji način utječe na ljudski mozak. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će ovaj tretman donijeti" - saopćio je talijanski neurokirurg Nicola Acchiari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi