"Vidio sam Michaela Schumachera"

Čelnik FIA-e u posjeti nastradaloj legendi Formule 1

"Vidio sam Michaela Schumachera"

E. Škorić

Čelnik Svjetske automobilske asocijacije (FIA) Jean Todt nedavno je posjetio nastradalu legendu Formule 1 Michaela Schumachera.

Schumija su do sada mogli da posjete samo najuži članovi porodice i bliski prijatelji, a u posjetu mu je išao i Todt, koji vjeruje da će svijet vidjeti legendu ponovo.

Podsjećamo da je njemački vozač tragično nastradao na skijanju prije šest i po godina i smješten je nedaleko od ženevskog jezera iza visokih zizdova i liječen je u strogoj tajnosti. Ni danas dan se ne zna u kakvom je stanju niti kolike su šanse da ostane živ.

Zna se da je Šumaher prošao kroz nekoliko operacija koje su mu spasle život i bio je 254 dana u bolnici.

"Vidio sam Schumachera prošle sedmice, bori se. Nadam se da će i svijet moći da ga vidi opet. To je ono na čemu on i njegova porodica rade", rekao je čelnik FIA-e pred Veliku nagradu Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi