U Sarajevu završen mural Michaelu Schumacheru

Na 53. rođendan Nijemca

U Sarajevu završen mural Michaelu Schumacheru

E. Škorić

Legendarni njemački vozač Formule 1 Michael Schumacher danas je napunio 53 godine.

Sedmostruki svjetski prvak Formule 1 u komi je od 2013. godine nakon teške povrede glave koju je zadobio tokom nesreće na skijanju i od tada imamo jako malo zvaničnih informacija o njegovom stanju.

Na njegov 53. rođendan Schumacheru je urađen mural na zgradi u Aerodromskom naselju u Sarajevu gdje je svojevremeno Schumi po završetku rata posjetio sarajevske mališane.

Mural su radili umjetnici Vedran Poričanin, Emir Mušić, Rijad Hadžić i Benjamin Čengić, a projekat je realizovan u saradnji sa Goethe institutom BiH.

Mural koji je Obojena klapa oslikala je dimenzija 10×13 metara, a korištene su boje koje pročišćavaju zrak. Zajednička želja Obojene klape i Goethe instituta BiH bila je da ovaj mural bude i svojevrstan poklon stanovnicima Sarajeva za Novu godinu.

Promo

Top Komentari

Miko05
Neko Šumija, a neko sratka. U tome je razlika između Sa i Bg
15 0
miki30
U Banja Luci sutra mural Ratka, u Sirokom Brijegu Pravljaka. E tu je razlika izmedju nas i njih!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi