Todt otkrio: Posjećujem Schumachera dva puta mjesečno

Teško je stradao 2013. godine

Todt otkrio: Posjećujem Schumachera dva puta mjesečno

S. Mlaćo

Predsjednik FIA-e i nekadašnji šef Formule 1 Jean Todt kazao je za medije da često posjećuje Michaela Schumachera.

Legedarni vozač se već sedam godina oporavlja nakon strašne nesreće na skijanju, a Todt nije želio da otkriva detalje.

Porodici je obećao da neće iznositi detalje o njegovom stanju, te je to ispoštovao.

"Vidim Michaela najmanje dva puta mjesečno. Ne želim ga ostaviti samog, mnogo smo prišli zajedno. Sve ono lijepo što smo prošli postalo je dio nas i sada se nastavlja".

Nedavno je najavljen dokumentarni film "Schumacher" koji bi trebao da da odgovor na ta pitanja i da se otkrije cijela misterija oko stradanja legendarnog njemačkog vozača.

Tom prilikom prvi će se put od nesreće vidjeti privatni snimci Schumachera. U filmu, čija je promocija prethodno otkazana zbog pandemije koronavirusa, pojavit će se i njegova supruga, zatim brat, kćerka i sin, koji sada također vozi u Formuli 1.

Taj film s nestrpljenjem se čeka, da svijet možda najzad sazna cijelu istinu o Schumacheru.

Schumacher je stradao 29. decembra 2013. godine. Prevezen je odmah u bolnicu, onda je ustanovljeno da je u kritičnom stanju, pa je prebačen u francuski Grenoble gdje je imao dvije operacije.

Smješten je u induciranu komu i od tada javnost nije vidjela Schumachera niti zna u kakvom je on stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi