Porodica Schumacher potrošila gotovo tri miliona eura za novi početak

Kupili zemljište na Mallorci

Porodica Schumacher potrošila gotovo tri miliona eura za novi početak

E. Škorić

Prema pisanju njemačkih medija, porodica legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera investirala je u zemljište na Mallorci.

Gotovo tri miliona eura platili su Schumacherovi za zemljište na Mallorci. Na tom prostoru izgradit će ranč konja, sličan onom koji su imali u Švicarskoj i Teksasu.

Zemljište se nalazi na površini preko 54.000 četvornih metara, a smješteno je u blizinio grada Post Andratx.

Na parceli se trenutno nalaze neki dotrajali objekti koji će se morati srušiti. Kako prenosi bunte.de, na parceli bi se trebao izgraditi ranč konja, a "zimska porodična kuća" je zamišljena i kao novi početak za slavnu porodicu.

Podsjetimo, prošlo je osam godina od kobne nesreće Michaela Schumachera. Sedmerostruki svjetski prvak pao je tokom skijanja u Francuskoj, udario glavom u stijenu i od tada je u kombi. Do danas nema zvaničnih medicinskih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Nagađanja ostaju i s njima treba biti oprezan jer objavljivanje neslužbenih informacija može rezultirati tužbom porodice Schumacher, pa se zbog toga informacije o Michaelu jako rijetko pojavljuju i niko ne zna pravo stanje legende.

Top Komentari

histereza
Dobro je dok je u kombiju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije