Sve je izgledalo savršeno, ali zatim su automobili razbacani po stazi kao igračke

Nevjerovatna scena

Sve je izgledalo savršeno, ali zatim su automobili razbacani po stazi kao igračke

M. Šljivak
Teme:

Proteklog vikenda se u Nascar trci u Sjedinjenim Američkim Država dogodio jedan od najvećih udesa ikad.

Trke Nascara veoma su popularne u SAD-u. Vozači su istinske zvijezde i junaci brojnim mališanima koji žele jednog dana da postanu trkači.

Vozači važe za najbolje na svijetu, ali i oni su nemoćni pred prirodnim silama i dolazi do žestokih udesa i izlijetanja sa staze.

Tako je tokom vikenda na trci u Daytoni (Florida) oko 20-ak automobila učestvovalo u masovnom udesu i niko ništa nije mogao napraviti.

U 138. krugu odjednom su krenuli problemi u desnoj traci. Automobili su izgledali kao razbacane igračke i samo dva od 22 automobila uspjela su proći neokrznuta.

Oglasi

Od svega je najviše profitirao Austin Dillon. On je u trenutku udesa bio na 16. poziciji i uspio je nekako izbjeći sudar i doći na prvo mjesto.

Na kraju je on i pobijedio. Iskoristio je poziciju u kojoj se našao i to nakon tri sata pauze uzrokovane kišom, koja je bila glavni krivac za ovu nesreću.

Mnogi krive i rukovodstvo trke. Smatraju da su na vrijeme trebali zaustaviti takmičenje i da su na ovaj način ugrozili vozače.

Srećom u ovom masovnom sudaru povrijeđenih nije bilo. Vozači su međutim bijesni na organizatore i vjeruju da se sve moglo izbjeći da je na vrijeme stigla reakcija.

U ukupnom poretku Nascar kupa vodeći je Chase Elliot s 2040 bodova, Joey Logano je drugi s 2025, a Ross Chastain ima 2020. bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi