"Ne treba gubiti nadu, Schumacher bi se mogao oporaviti"
Foto: EPA

Ljekar iznio zanimljive činjenice

"Ne treba gubiti nadu, Schumacher bi se mogao oporaviti"

M. Šljivak

Legendarni Michael Schumacher je 3. januara napunio 49 godina. Nažalost, jedan od najboljih vozača svih vremena i ovaj je rođendan dočekao zakovan za krevet zbog povreda glave koje doživio 2013. godine na skijanju u Francuskoj.

Nakon duge borbe za život u bolnici u Grenobleu, Schumi se probudio iz višemjesečne kome i prebačen je u porodični dom u Genevi, gdje je porodica nastavila borbu za njegov oporavak.

Odlučili su se izolovati od javnost i jako je malo pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Iako mnogi tvrde da se Schumacher nikada neće oporaviti od teških povreda, doktor Mark Oberman sa klinike u Seesenu smatra da ima nade za Michaela.

"Ne treba gubiti nadu. Prema istraživanjima, 30 do 40 posto pacijenata povrate svijest unutar četiri godine. Mnogi se vrate u život i gledaju svoju djecu i unučad kako rastu", rekao je Obermann koji tvrdi i da porodica ima veliki uticaj na oporavak.

"Pacijenti su svjesniji nego što smo ranije mislili. Dodir njegove supruge ili recimo glas djeteta mogu imati veliki uticaj", istakao je ovaj doktor.

Međutim, informacije o pravom stanju sedmostrukog prvaka svijeta nedostupne su javnosti. Gotovo da niko ništa ne zna i legenda još uvijek bije najtežu životnu bitku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi