Novi Ferrari po prvi put na stazi
Sebastian Vettel silno želi da preuzme tron od Lewisa Hamiltona. Sezona počinje jako brzo i vidjećemo kolo Nijemac može napraviti (Foto: Ferrari)

SF 90 na testiranju u Barceloni

Novi Ferrari po prvi put na stazi

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Ferrarija obavila je danas prve probne vožnje u novom bolidu SF-90.

Vjerovatno i najpoluparniji tim u Formuli 1 danas je u Barceloni po prvi put "izveo" bolide na stazu, te su vozači Sebastian Vettel i Charles Leclerc imali šansu da ih isprobaju.

Vettel je bio taj koji je većinu vremena proveo na stazi, a pred sam kraj ovog nezvaničnog testiranja, bolid je isprobao i Leclerc, pa su u Ferrariju iskoristili dozvoljenih 100 kilometara.

Novi Ferrari će već sutra na stazu. U Barceloni počinju prva predsezonska testiranja koja će trajati od 18. do 21. februrara.

Svih ovih dana Vettel i Leclerc će se smjenjivati na stazi, do početka nove sezone biće sasvim dovoljno vremena da isprobaju bolid do starta nove sezone.

Ferrari silno želi konačno doći do titule prvaka. Uz Mercedes će biti glavni favoriti za titulu vozača, ali i konstruktora, ali pred njime je jako težak izazov.

Nova sezona Formule 1 počinje za mjesec dana. Prva trka se vozi 17. marta u Australiji, a sezona se završava utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija 1. decembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi