Objavom na Instagramu Hamilton uzdrmao svijet Formule 1

Britanac uzburkao strasti

Objavom na Instagramu Hamilton uzdrmao svijet Formule 1

A. Čaušević

Ostaje li Formula 1 bez svog najboljeg vozača? Lewis Hamilton je izjavom na Instagramu definitivno uzburkao strasti. 

Britanac više od decenije fozi u najvećem oktanskom cirkusu na svijetu, rekorder je po broju osvojenih pole positiona, ugrozio je i rekord Michaela Schumaera po broju pobjeda i blizu je osvajanja šeste titule prvaka svijeta.

Ipak, čini se da Britancu nije sve tako idilično. Jučerašnjom objavom na Instagramu je uzdrmao je svijet Formule 1 i mnogi su to shvatili kao najavu povlačenja.

Hamilton je poručio kako kako se osjeća da jednostavno želi da završi sa svim nezadovoljan dešavanjima u svijetu.

"Iskreno, osjećam da napustim sve, da završim sve u potpunosti. Zašto se miješati kada je u svijetu takva katastrofa i čini se da ljude nije briga. Malo ću se udaljiti da sredim misli. Hvala svim ljudima koji brinu o svijetu", poručio je Britanac.

Sljedeća utrka Formule 1 na programu je 27. augusta. Da bi postao svjetski prvak Hamilton treba pobijediti, a da Valtteri Bottas završi na četvrtoj ili nekoj od lošijih pozicija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi