Odbijen zahtjev Ferrarija: Hamiltonu ostaje pobjeda u Kanadi

Vettelu druga pozicija

Odbijen zahtjev Ferrarija: Hamiltonu ostaje pobjeda u Kanadi

E. Čaušević

Vozači Formule 1 odradili su posljednji trening pred početak kvalifikacija za Veliku nagradu Francuske.

Vozači Mercedesa ponovo su dominirali, te pokazali da će biti glavni favoriti za osvajanje vodećih mjesta u kvalifikacijama. U Ferrariju je dosta turbulencija ovih dana, a dodatno ih je uzdrmača odluka Svjetske automobilističke federacije (FIA) koja je odbila žalbu ovog tima.

Ferrari je tražio od FIA-e da ponovo pregleda incident s utrka za VN Kanade između Hamiltona i Vettela. Tada je Vettel prvi prošao kroz cilj, ali je pobjeda pripala na kraju Hamiltonu jer je vozač Ferrarija kažnjen s dodatnih pet sekundi.

FIA je tu odluku donijela u toku utrke, a incident se desio u finišu kada je Vettel napravio grešku i izletio sa staze, te se vratio ispred Hamiltona kojem nije omogućio da ga zaobiđe.

Ferrari je tražio da se snimak ponovo pogleda i predstavio dokaze zbog čega bi pobjeda trebala pripasti Vettelu, ali ih je FIA razočarala odlukom da se to neće desiti.

Top Komentari

Deminutive
Iskreno mislim da nisu ni razmatrali sve žive i nežive dokaze koje im je Ferrari poslao. Mercedes ovdje sve vodi.
4 0
ALLSTAR
Lopovi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi