Ferrari donio odluku: "Želimo da FIA još jednom pregleda incident između Vettela i Hamiltona"

Ne odustaju od VN Kanade

Ferrari donio odluku: "Želimo da FIA još jednom pregleda incident između Vettela i Hamiltona"

E. Čaušević

Prije desetak dana u Montrealu je održana utrka za Veliku nagradu Kanade.

U ovoj utrci prvi kroz cilj prošao je Sebastian Vettel koji je vodio od prvog do zadnjeg kruga, ali na kraju pobjedu je odnio Lewis Hamilton zbog incidenta koji se desio u samom finišu utrke.

Tada je Vettel napravio grešku i izletio sa staze, a u povratku je zagradio Hamiltona i tako mu onemogućio prolazak na prvo mjesto. FIA je odmah raspravljala o tome i kaznila na kraju Vettela sa pet sekundi na ukupno vrijeme.

Hamiltonu je tako pripala pobjeda što je itekako naljutilo Vettela koji je odbio parkirati bolid na mjesto ispred table broj dva. Bolid je ostavio ispred boksa, a onda je tablu sa brojem jedan maknuo ispred Hamiltonovog bolida i stavio mu tablu broj dva.

Ferrari je bio dosta rezervisan zbog svega što se dešavalo, ali su uspjeli donijeti konačnu odluku. Italijanski tim je saopštio da nas da ne odustaju i da žele da FIA ponovo pogleda sporni trenutak jer vjeruju da bi u tom slučaju Vettel ipak mogao dobiti pobjedu.

FIA po pravilniku može da promijeni odluku ukoliko na videu uoče nešto novo i shvate da Vettel nije mogao drugačije reagovati. Ferrari će predstaviti svoje dokaze u narednim danima, a još uvijek nije poznato kada će se znati konačna odluka oko pobjednika u Kanadi.

Top Komentari

Zoilomas
Cist prekrsaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi