"Ono što bi Rosberg uradio za 1000, Hamilton bi za dva kruga"

Bivše timske kolege u Mercedesu

"Ono što bi Rosberg uradio za 1000, Hamilton bi za dva kruga"

A. Čaušević

Lewis Hamilton i dalje osvaja titule prvaka svijeta u Formuli 1, dok se Nico Rosberg nakon tog uspjeha 2016. godine oprostio od ovog sporta. 

Između Nijemca i Britanca je rivalstvo trajalo još iz kartinga, a četiri godine su bili timske kolege u Mercedesu.

Mercedesov glavni strateg James Vowles je napravio paralelu između dvojice sjajnih vozača.

"Gledajući podatke, ako date Nici hiljadu krugova on će malo po malo doći do nevjerojatnog nivoa. Ako date Lewisu dva kruga, on je već tamo; ako to ima smisla", rekao je Vowles.

"Nico je bio izvrstan ako ste mu dali vremena u bolidu da vidi što njegov timski kolega radi. On je nevjerovatan u tome što je uspijevao. Kontinuirano bi se prilagođavao i evoluirao ako je imao dovoljno vremena za to."

"To ne znači da je bio loš u promjenjivim uvjetima. Jednostavno, to je njegova snaga u usporedbi s Lewisom."

Dakle, Volwes smatra da je Hamilton taj koji ima više prirodnog talenta, dok je Rosberg imao analitički pristup s mnogo više treninga.

Top Komentari

dedizator
Koje usiljavanje ove kikice da je velik vozač... Rosberg je uzeo naslov kad je čak i tim bio protiv njega. Zašto je otišao lik, odmah poslije toga??? Engleski mangupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi