Pakt Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena

Pao dogovor dvojice vozača

Pakt Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena

Admin Čaušević

Rivalstvo između Maxa Vestappena i Lewisa Hamiltona je podignuto na nivo više tokom vikenda za Veliku nagradu Meksika. 

Dvojica vozača su ušli u duel na samom startu utrke nakon koje je Britanac kritikovao stil voženje mladog Nizozemca.

"Ako ste vidjeli prethodne utrke, uvijek sam Maxu ostavljao prostora, to je najpametnije što možeš uraditi. Ne mislim da Max ima neke namjere, ali on je magnet za takve stvari", rekao je Hamilton pri tome mislivši na česte incidente u kojim učestvuje vozač Red Bull Honde.

"Mislim da je to glupo komentarisati. Težak sam, ali i fer vozač", odgovorio je Verstappen u SAD-u nekoliko dana kasnije nakon utrke u Meksiku.

U međuvremenu Jos Verstappen, Maxov otac, je otkrio kako su dvojica vozača postigli dogovor da se više ne kritikuju tokom pressica.

"Vidio sam da su Max i Lewis pričali prije utrke u Austinu i dogovorili su se da se više ne kritikuju tokom press-konferencija. Ako se nešto desi, popričat će nasamo", kazao je Verstappen senior.

Hamilton je u razgovoru za BBC također potvrdio da je postigao dogovor s Verstappenom kako će ubuduće nasamo riješavati buduće nesporazume.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi