Pierre Gasly: Ako se budemo mogli boriti za postolja onda je trud bio vrijedan
Gasly smatra da mu neće trebati mnogo vremena da se navikne na Red Bull.

Francuz smatra da zbog prošlogodišnjeg kompromisa ove godine mogu dobiti puno

Pierre Gasly: Ako se budemo mogli boriti za postolja onda je trud bio vrijedan

E. Oštraković

Pierre Gasly koji će od ove sezone voziti u bolidu Red Bulla, rekao je kako se nada da će silne kazne u prošloj godini moći doprinijeti dobrom razvoju Hondine pogonske jedinice, koja će ove godine pogoniti ekipe Red Bulla i Toro Rossa. 

Gasly će voziti u bolidu Daniela Ricciarda koji je prešao u Renault. On je prošle sezone vozio u Torro ROssu a sezonu je završio sa velikim brojem kazni zbog promjena pogonskih jedinica.

”Kompromisi od prošle godine su kratkoročno bili loši za nas ali u pogledu nove sezone nam mogu dati jako puno dobrih stvari. Istina je da smo mogli biti malo više u poretku prošle sezone ali smo se odlučili na ovakav pristup.”

”Možemo puno dobiti ove godine jer smo praktički prošle sezone testirali pogonske jedinice i rješenja Honde. Ako ćemo se ove godine moći boriti za postolja i pobjede onda je trud bio vrijedan", izjavio je Gasly.

Iako od prošle sezone vozi na Hondine pogonske jedinice, sigurno je da će mu trebati vremena da se privikne na rad u Red Bullu.

”Bit će zasigurno drugačije nego prošlih sezona. Radite u drugačijem okruženju s drugim ljudima, nije isti mentalitet Talijana i Britanaca. Što se prije naviknem na promjene bit će mi lakše dalje u sezoni,” zaključio je Francuz.

Top Komentari

epa
ako budete zavrsavali utrke to ce biti uspjeh...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi