"Moj san nije Ferrari, moj san je osvajanje prvenstva"
EPA

Oglasio se Daniel Ricciardo povodom napuštanja Red Bulla

"Moj san nije Ferrari, moj san je osvajanje prvenstva"

Eldar Ganibegović

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo nije produžio ugovor sa svojom momčadi koji mu ističe na kraju sljedeće godine, pa postoje velike šanse da napusti ovu ekipu.

Australac se dosta povezuje sa prelaskom u Ferrari, ali on tvrdi da mu nije san prelazak u italijansku momčad, no ne bi imao ništa protiv takvog scenarija.

"Ekipa želi da zadrži mene i Verstappena, ali meni se ne žuri. Imam veliki respekt prema Red Buluu, ali još uvijek imam vremena da analiziram sve. Ako kažem da mi je sad voziti za Ferrari, ispada da nisam zainteresiran. San je prevelika riječ. Moj san je osvajanje prvenstva u najboljem bolidu, ne znam što bih više rekao", izjavio je Ricciardo, poslije čega se dotakao Sebastiana Vettela.

"Nisam siguran da li bi me on prihvatio. Ne znam ima li moć odlučivanja kojeg kolegu želi, ali ja neću razmišljati o tome. Samo želim nastaviti voziti na ovome nivou i to će odlučiti o mojoj sudbini."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi