"Nije kraj svijeta, pred nama je još mnogo izazova"

Lewis Hamilton vjeruje u uspjeh Mercedesa

"Nije kraj svijeta, pred nama je još mnogo izazova"

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton izjavio je da ne može biti zadovoljan rezultatom na VN Rusije, te da očekuje puno bolje izdanje na narednoj trci F1 šampionata, koja je na programu 14. maja na stazi Catalunya u Barceloni.

Britanac je u Sočiju zauzeo četvrto mjesto i trenutno je drugoplasiran u generalnom poretku sa 73 boda. Vodeći je Sebastian Vettel iz Ferrarija sa 86 bodova.

"Definitivno je čudan vikend iza mene, ali nije kraj svijeta i ne treba da proglašavamo kraj svijeta. Ne mogu potpuno da objasnim, ali radimo dosta stvari trenutno. Ni nama nije potpuno jasno šta se desilo u Rusiji. Imam neke ideje i mnogo ćemo raditi do sljedeće trke i siguran sam da će već u Barceloni sve biti u redu", rekao je trostruki svjetski prvak u Formuli 1.

Hamilton je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio jednu pobjedu (VN Kine), dva druga i jedno četvrto mjesto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi