Realizovan još jedan zvučni transfer u Formuli 1

Ricciardo mijenja Sainza

Realizovan još jedan zvučni transfer u Formuli 1

A. Čaušević

U Formuli 1 za nekoliko sati su realizovana dva zvučna transfera. Sve je "zakuhao" Sebastian Vettel odlukom da na kraju sezone napusti Ferrari.

Ferrari je jutros objavio kako će Vettela od sljedeće sezone naslijediti Carlos Sainz pa je automatski ostalo upražnjeno jedno vozačko mjesto u McLarenu.

Međutim, u McLarenu nisu dugo čekali te su odmah zvanično potvrdili da je sve dogovoreno sa iskusnim Danielom Ricciardom koji će tako 2021. godine biti drugi vozač ove ekipe zajedno sa Landom Norrisom.

Iskusni Australc je jedan od najboljih vozača na gridu i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za McLaren koji je prošle godine značajno napredovao. U karijeri ima sedam pobjeda, sve u bolidu Red Bulla.

MLaren će u sljedećoj sezoni na raspolaganju imati Mercedesove motore. S obzirom na njihov potencijal jasno je da će Ricciardo imati ćemu da se nada nakon dvije provedene sezone u skromnom Renaultu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti