Ricciardo stao na Hamiltonovu stranu!

Britanac na udaru kritika

Ricciardo stao na Hamiltonovu stranu!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je tokom F1 karijere je uglavnom sjedio u najboljem bolidu na gridu zbog čega mnogi umanjuju njegove vozačke kvalitete. 

Hamilton ima šest titula prvaka svijeta, a u ovoj godini će težiti da stigne legendarnog Michaela Schumachera koji ima jednu titulu više od Britanca.

Daniel Ricciardo koji je također odličan vozač je odlučio stati na Hamiltonovu stranu kazavši kako mnogi ne cijene njegovu sposobnost da se bori s pritiskom.

"Iako je imao najbolji bolid posljednjih nekoliko godina, iako mu je možda bilo lakše nego ostalima, isti bolid su imali i njegove timske kolege, ali je on donosio rezutate, mislim da tu Lewisa puno ljudi ne cijeni dovoljno", kazao je Ricciardo te dodao:

"Mogu donekle razumjeti ono što Lewis prolazi pošto sam se borio za pobjede, ali ne mogu sve razumjeti. Nisam nikad došao na posljednju utrku u Abu Dhabiju sa naslovom na crti, a on je u većini slučajeva izlazio kao pobjednik"

"Morate imati snažan karakter da se nosite sa stalnim pritiskom. Poštujem to 100% i to mu ne možete osporiti", smatra australski vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi