Ricciardo provocira Hamiltona

Britanac opet svjetski prvak

Ricciardo provocira Hamiltona

A. Čaušević

Lewis Hamilton je prije sedmicu stigao do svoje šeste titule prvaka svijet u Formuli 1. 

Mnogi smatraju da je jedan od razloga zašto je osvojio titulu nedostatak timske konkurencije, odnosno da Valtteri Bottas nije dovoljno dobar da izazove Britanca.

Daniel Ricciardo, jedan od najboljih vozača na gridu, smatra da bi Hamiltonu bilo znatno teže da je on s njim u timu.

"Neću okolišati: reći ću da. Vjerujem u sebe. Ne želim potkopavati Valtterija ili bilo koga drugoga u tom bolidu ko nije pobijedio", rekao je australski vozač.

Ricciardo trenutno vozi za Renault, a prethodno je bio član Red Bulla, 2014. godine je u međusobnom duelu bio bolji od Sebastiana Vettela, ali dolasom Maxa Verstappena u austrijski tim odlučio je otići.

Australac je u Formuli 1 od 2011. godine, a na 169 utrka uspio je ostvariti sedam pobjeda, na podijumu je završio 29 puta. Najbolje plasmane u generalnom poretku imao je 2014. i 2016. godine kada je bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi