U Red Bullu nije baš bajna situacija, Sergio Perez pod pritiskom
FOTO: EPA

Oglasio se i Christian Horner

U Red Bullu nije baš bajna situacija, Sergio Perez pod pritiskom

Haris Zilić

Red Bull nije dominantan na stazama Formule 1 kao prošlih sezona i to se vidi nakon prve četvrtine sezone. Mclaren ima jednu, Ferrari već dvije pobjede.

Mogla bi biti sezona jako izjednačenja, pogotovo u konstruktorskoj utrci za naslov.

Ferrari prati u korak Red Bull, a Leclerc ne da ni Verstappenu da se tek tako odvoji na vrhu kada je u pitanju poredak vozača.

U Red Bullu su već zabrinuti pogotovo jer njihov drugi vozač Sergio Perez ima lošu sezonu i daleko je od prave forme.

Prvi čovjek Red Bulla Christian Horner, prokomentarisao je situaciju sa Perezom.

"Vikend u Monacu je bio prilično dramatičan za njega. Moramo da osiguramo da oba bolida osvajaju bodove, ne možemo da odbacimo prijetnju Ferarija i Mclarena u obje konkurencije", rekao je Horner i dodao:

Oglasi

"Perez je u prvih šest trka bio jak. U kvalifikacijama je bio u prvom redu, završavao je trke kao drugi i treći i osvajao bodove. Moramo da ga vratimo u tu poziciju samouvjerenosti i da nema pada."

Sergio Perez je trenutno na petoj poziciji u poretku vozača sa 107 osvojenih bodova, a zbog niza loših nastupa, na tabeli su ga prestigli Lando Norris i Carlos Sainz.

Ranije se špekulisalo u Perezovom nezadovoljstvu u Red Bullu i činjenici da je cijela ekipa na strani Maxa Verstappena. Da li je možda i to jedan od razloga loše Perezove forme teško je otkriti.

Naredna utrka je za VN Kanade, a taj vikend je na programu od 7. do 9. juna i sigurno je da će Perez biti pod pritiskom.

Meksički vozač se mora što prije vratiti u pravu formu, posebno zbog Red Bullove borbe za naslov konstruktora. Red Bull je trenutni lider sa 276 bodova, drugoplasirani Ferrari ima 252 osvojena boda, dok je Mclaren skupio 184 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi