Renault baš nema sreće: I kamion izletio s ceste...

Nevolje za F1 tim

Renault baš nema sreće: I kamion izletio s ceste...

Teme:

U Renaultu će brže-bolje željeti zaboraviti Veliku nagradu Njemačke i sve što se događalo u vezi sa ovom utrkom.

Iako se u jednom trenutku činilo da bi sve moglo biti dobro za Renault, VN Njemačke nijedan vozač ove ekipe nije završio.

Daniel Ricciardo je odustao na Hockenheimu zbog kvara na motoru, dok je njegov kolega Nico Hulkenberg izletio sa staze, a da nije možda bi završio na podijumu.

Ni danas nema dobrih vijesti za Renaultov F1 tim. Naime, timski kamion je sletio sa auto-puta.

Do nesreće je došlo na putu ka Budimpešti koja je naredna stanica u kalendaru "najbržeg cirkusa na svijetu".

Vrlo brzo su se na društvenim mrežama pojavile fotografije kamiona, a navodno su spasilačke službe morale intervenisati kako bi vozača oslobodile iz kabine.

Nije se dugo čekalo ni da se oglasi Renault, koji je uputio poruku da je vozač kamiona svjestan i da nije zadobio nikakve teže povrede.

Ipak, nema informacija da li su se u kamionu možda nalazili bolidi ili skupocjena oprema Renaultovog tima, odnosno da li bi nesreća mogla zadati nove probleme ekipi pred VN Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije