Šou Ricciarda nije prošao bez kazne: Vozač Renaulta ostao bez bodova u Francuskoj

Izašao s bolidom van staze

Šou Ricciarda nije prošao bez kazne: Vozač Renaulta ostao bez bodova u Francuskoj

E. Čaušević

Lewis Hamilton jučer je slavio na utrci za Veliku nagradu Francuske i nastavio dominaciju.

Mercedes je ponovo bio bez premca, a Hamilton je pobjedom povećao prednost nad konkurencijom. No, u zadnjem krugu gledali smo veliku borbu za sedmo mjesto.

Za ovu poziciji borili su se Norris, Raikkonen, Ricciardo i Hulkenberg, a deblji kraj na kraju je izvukao vozač Renaulta Daniel Ricciardo.

On je prestigao Norrisa i Raikkonena i završio sedmi, ali je napravio pravi šou i čak dva puta s bolidom izašao van staze. FIA nakon utrke nije imala milosti i dodala mu je pet sekundi kazne na ukupno vrijeme, te jedan kazneni bod na superlicenci.

Zbog ove kazne Ricciardo je ostao bez bodova jer je sa sedmog mjesta pao na 11. poziciju. Tako je sedmi završio Raikkonen, a u bodovima su još bili Hulkenberg, Norris i Pierre Gasly koji je ušao u TOP 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi