Renaultu oduzeti bodovi s utrke za VN Japana

Usvojena žalba Racing Pointa

Renaultu oduzeti bodovi s utrke za VN Japana

E. Čaušević
Teme:

Renault nije blistao na prethodnoj utrci za Veliku nagradu Japana, ali su Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg uspjeli osvojiti devet bodova.

Tokom vikenda u Japanu vozači Renaulta nikako nisu uspjeli da pronađu dobru formu i totalno su podbacili u kvalifikacijama, ali su u utrci bili veoma dobri.

Na kraju je Ricciardo završio na šestom mjestu, dok je Hulkenberg bio deseti. Ipak, ekipa Racing Pointa se žalila FIA-i na Renault zbog sumnji u legalnost kočionog sistema na bolidima Renaulta.

FIA je provela istragu i odlučila je diskvalifikovati vozače Renaulta i oduzeti im devet bodova koje su osvojili u ovoj utrci. U krug osvajača bodova tako su ušli Lance Stroll i Deniil Kvajt.

Iz Renaulta su poručili da se neće tek tako predati i već su predali žalbu na ovu odluku FIA-e, te zatražili nazad osvojene bodove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi