Rosberg "bacio sol na ranu" Hamiltonu

Nijemac ne krije svog favorita

Rosberg "bacio sol na ranu" Hamiltonu

A. Čaušević

Nico Rosberg  više ne krije koga favorizuje u borbi za titulu svjetskog prvaka u Formuli 1.

Iako je sezona tek počela već sada se da naslutiti da će Mercedesov Lewis Hamilton i Red Bullov Max Verstappen biti najveći favoriti za konačnu pobjedu.

Rosberg koji je dugo godina bio timski kolega s Hamitonom kao apsolutnog favorita za titulu vidi 23-godišnjeg Nizozemca iako Britanac ima sedam titula prvaka i daleko je iskusniji.

"Prošle godine Verstappen je imao bolid sa kojim je povremeno mogao pobjeđivati, ove godine je favorit i to dosta mijenja. Sada ima 10 puta veći pritisak. Sve se promijenilo jer sada imaju dobar bolid, više ne možete pogriješiti", smatra bivši prvak svijeta.

"Također morate razmišljati dugoročno i svaki put uzimati bodove, jer je on apsolutni favorit. Zbog te uloge sada dobijate bitku sa Hamiltonom i na stazi i izvan nje, a to je nevjerovatno lijepo pratiti. Budući da je Max sada favorit, svaki put kad je Hamilton ispred njega u prvenstvu, to znači da je Max učinio nešto loše i pritisak je na njemu."

Nakon dvije utrke Hamilton ima 44, a Verstappen 43 boda. Nova iskušenja ih čekaju danas na Velikoj nagradi Portugala na stazi Portimao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi