Schumacherova porodica se obratila javnosti: U kakvom je stanju Michael?

Navijači tražili detalje

Schumacherova porodica se obratila javnosti: U kakvom je stanju Michael?

Prije više od četiri godine legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher je zadobio teške povrede u skijaškoj nesreći koja se dogodila u Francuskoj. Nijemac je mjesecima bio u indukovanoj komi, iz koje se probudio u junu 2014. godine, a zatim je iz bolnice u Grenobleu prebačen u svoj dom u Genevi.

U toj nesreći Schumacher je pretrpio oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen, a o stanju u kojem se danas nalazi informacije su rijetke, zbog čega fanovi ne skrivaju ogorčenje prema porodici koja ga je potpuno izolovala od javnosti.

I dok fanovi Formule 1 očekuju bilo kakve vijesti, stigla je emotivna poruka od Schumacherove porodice koju je javnosti prenijela glasnogovornica Sabine Kehm.

"Ono što se može reći jest da obitelj uistinu cijeni empatiju obožavatelja. Ljudi stvarno shvaćaju i razumiju da se njegova zdravstvena situacija ne smije dijeliti s javnošću - poručila je Schumacherova porodica (supruga Corina, sin Mick te kćer Gina- Maria) nakon što su navijači zatražili više detalja o njegovom stanju.

Prije nekoliko dana Schumacherovo zdravstveno stanje je prokomentarisao i neurokirurg Colin Shieff. On nije liječio njemačkog vozača, no na osnovu bogatog iskustva uvjeren je kako se Schumacherovo stanje neće gotovo sigurno popraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi