Schumacherova porodica se odlučila za veliku promjenu

Nijemac se seli

Schumacherova porodica se odlučila za veliku promjenu

Prošlo je već pet godina otkako je legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher teško stradao u skijaškoj nesreći. Nijemac je, kao što je već poznato, udario glavom o stijenu i podvrgnut je brojnim operacijama, no o njegovom zdravstvenom stanju se danas malo toga zna, budući da se porodica odlučila na potpunu privatnost.

Jedino se zna da je Schumacher trenutno zakovan za krevet u svom domu u Genevi, ali prema onome što pišu inostrani mediji, uskoro seli u Mallorcu gdje je njegova supruga Corina kupila kuću za 30 miliona eura.

Nekretnina od 5667 metara kvadratnih se nalazi nedaleko od Andratxa te ima dva bazena, veliko dvorište, heliport..., a inače je prethodno bila u vlasništvu predsjednika Real Madrida Florentina Pereza. Da Schumacher seli u nju potvrdila je i načelnica općine Andratx.

"Mogu službeno potvrditi da će Michael Schumacher doći u naše mjesto. Spremi smo za doček", rekla je načelnica Katia Rouarch.

I sam Michael je u Mallorcu u prošlosti rado dolazio, a devedesetih godina je tu želio kupiti i imanje.

Top Komentari

Chupy
Dzaba sve, i milioni i vile kad nema zdravlja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi