Seidl: Sainz je budućnost McLarena

Španac ima odličnu sezonu iza sebe

Seidl: Sainz je budućnost McLarena

E. Čaušević

Vozači McLarena u protekloj sezoni Formule 1 bili su jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Carlos Sainz završio je na šestoj poziciji u ukupnom pretku sa 96 bodova, dok je njegov timski kolega Lando Norris bio na 11. mjestu sa 49 bodova. Šef ovog tima Andreas Seidl itekako je zadovoljan rezultatima iz prošle sezone.

McLaren se vratio nakon lošeg nastupa u 2018. godini, a Seidl je posebno oduševljen ponašanjem Sainza i Norrisa. Ovaj dvojac imao je nekoliko sjajnih izdanja, a izdvaja se rezultat Sainza na VN Brazila kada je završio na pobjedničkom postolju. To je bilo prvo pobjedničko postolje za McLaren još od 2014. godine.

"Odlično je vidjeti kakvo umijeće utrkivanja ima Sainz. Sviđa mi se što su obojica uvijek agresivni i žele što bolji plasman. Van bolida se odlično ponašaju i zaista vlada sjajna amosfera što je dodatni plus za cijeli tim", rekao je Seidl i dodao.

"Njihov dobar odnos pomaže nam da uvijek imamo dobru atmosferu u timu. Oni su sjajni vozači i zaista smo zadovoljni njihovim rezultatima u ovoj sezoni. Sainz je posebno dokazao da je on pravi vozač za nas i u budućnosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi