Lewis Hamilton kažnjen, Carlos Sainz za historiju

Španac na podijumu

Lewis Hamilton kažnjen, Carlos Sainz za historiju

A. Čaušević

Vozač Red Bull Honde Max Verstappen je pobijedio u izuzetno uzbudljivoj utrci za Veliku nagradu Brazila.

Drugi kroz cilj je prošao Piere Gasly u bolidu Tora Rossa, dok se novi-stari svjetski prvak Lewis Hamilton popeo na podijum.

Međutim, pošto je bio pod istragom zbog sudara sa Alexanderom Albonom Hamilton je poslije utrke kažnjen sa pet sekundi te je sedmo mjesto bila njegova finalna pozicija.

Ta kazna je značila da je Carlos Sainz stigao do historijskog rezultata. Španac je na kraju završio treći što je najbolji rezultat Mclarena još od marta 2014. godine i velike nagrade Australije.

Inače, utrka u Brazilu je prva u hibridnoj eri Formule 1 da vozača Mercedesa i Ferrarija nije bilo na podijumu.

Valtteriju Bottasu je otakazo motor pa je morao odustati, dok su se Sebastian Vettel i Charles Leclerc međusobno sudarili i tako jedan drugog izbacili iz utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi