Sjajni Hamilton slavio i u Brazilu
Petostruki prvak svijeta ostvario je 10. ovosezonsku pobjedu, a priliku za 11. imat će u Abu Dhabiju.

Brotanac ostvario novu pobjedu

Sjajni Hamilton slavio i u Brazilu

Britanski vozač Lewis Hamilton ostvario je danas novu pobjedu u šampionatu Formule 1.

Vozač Mercedesa je već osovjio novu titulu prvaka svijeta, ali to ga nije demotivisalo da i u trku u Brazilu uđe 100 posto skoncentrisan i spreman za trijumf.

Na kraju je ostvario novu pobjedu i to ispred Maxa Verstappena u Red Bullu, a na pobjedničko postolje se popeo i Kimi Raikkonen koji je kroz cilj prošao kao trećeplasirani.

Inače, Hamiltonu je ovo bila deseta pobjeda ove sezone, a do kraja sezone je ostalo da se vozi samo još u Abu Dhabiju gdje će Britanac vjerovatno tražiti 11. ovosezonski trijumf.

Za kraj spomenimo i to da je Daniel Ricciardo trku završio na 4. mjestu, Valtteri Bottas na petom, a Sebastian Vettel tek na šestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi