Hamilton: Titulu nismo odbranili u Meksiku već napornim radom cijele sezone

Britanac peti put prvak svijeta Formule 1

Hamilton: Titulu nismo odbranili u Meksiku već napornim radom cijele sezone

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, sinoć je odbranio titulu prvaka svijeta iako je u utrci za Veliku nagradu Meksika završio tek na četvrtom mjestu.

Hamilton iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu, a to je krunisao sinoć nakon što je uspio da odbrani titulu prvaka. Za vozača Mercedesa ovo je peta titula prvaka svijeta Formule 1 čime se izjednačio s legendarnim Juanom Manuelom Fangiom.

Britanskom vozaču sinoć u Meksiku bilo je dovoljno da završi na nekom od prvih sedam pozicija kako bi i teoretski osigurao titulu. Iako je imao dosta problema s gumama na kraju je uspio da ostvari svoj cilj i sa svojom ekipom proslavi još jedan veliki uspjeh.

"Ovo je jako čudan osjeća. Titulu smo osigurali napornim radom cijele sezone, a ne ovdje u Meksiku. U Mercedes sam došao kada sam imao 13 godina i sve ovo je nestvarno. Ponosan sam što sam se izjednačio s Fangiom koji je također vozio za Mercedes", rekao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi