Verstappen: I ja bih bio najbolji da imam Hamiltonov bolid
Hamilton u dosadašnjem dijelu karijere ima pet titula prvaka svijeta, a Verstappen ukupno pet pobjeda. Ipak, on smatra da bi bio najbolji ako bi imao Hamiltonov bolid.

Holanđanin iskren

Verstappen: I ja bih bio najbolji da imam Hamiltonov bolid

Holandski vozač u bolidu Red Bulla Max Verstappen smatra da je Mercedesov bolid prije svega razlika zbog koje Lewis Hamilton osvaja titule prvaka svijeta.

Podsjetimo, Britanac je nedavno u Mexicu potvrdio svoju petu titulu prvaka svijeta, ali Verstappen smatra da bi i on bio najbolji kada bi imao Hamiltonov bolid.

"Njegov bolid je razlika. Naravno, on je sjajan vozač, ali i ja bih pobjeđivao u tom bolidu. Ricciardo bi pobjeđivao, pa bih i ja", prokomentarisao je Verstappen.

19-godišnji Holanđanin smatra da će Red Bull za tri godine, kada se budu promijenila pravila, biti konkurentan sa Mercedesom i Ferrarijem, a on će tada imati tek 23 godine.

"Tada ću imati 23 godine i imat ću još šest godina da pokušam osvojiti titulu prvaka svijeta. Nadam se da ću kada napunim 30 godina imati već tri ili četiri titule", rekao je Verstappen koji je u dosadašnjem dijelu karijere ostvario pet pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi