"Teško da će neko moći ugroziti vodeću trojku nakon 2021. godine"

Šef McLarena nije baš optimističan

"Teško da će neko moći ugroziti vodeću trojku nakon 2021. godine"

E. Čaušević
Teme:

Ekipa McLarena u prošloj sezoni Formule 1 bila je jedno od najpozitivnijih iznenađenja.

McLaren je uspio da se vrati na pravi način i osvoji četvto mjesto u poretku konstruktora, a veoma dobru sezonu imali su vozači ovog tima Carlos Sainz i Lando Noris.

Iako mnogi očekuju napredak ove ekipe u 2020. godini čini se da su oni čvrsto svojim nogama na zemlji. Također, u McLarenu nisu baš optimistični za budućnost posebno jer će od 2021. godine biti uvedena nova pravila.

"U novoj sezoni možemo napraviti korak koji planiramo, ali moramo biti realni i ne smijemo očekivati previše. Kada se uvedu nova pravila mislim da nije moguće da će McLaren konkurisati vodećoj trojci Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu", rekao je Andreas Seidl iz McLarena i dodao.

"Nije nemoguća misija da ih neko dostigne, ali moramo biti realni i strpljivi. Vrijedno radimo i idemo korak po korak. Vidjet ćemo gdje će nas to na kraju odvesti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi