Vettel nije zbog novca napustio Ferrari: "Ovo je bila obostrana odluka"

Kraj ljubavi

Vettel nije zbog novca napustio Ferrari: "Ovo je bila obostrana odluka"

Endin Čaušević

Sebastian Vettel od naredne sezone više neće biti vozač Ferrarija nakon što nisu uspjeli postići dogovor oko nastavka saradnje.

Pregovori njemačkog vozača i Ferrarija trajali su nekoliko mjeseci, ali na kraju je odlučeno da je najbolje da svako krene svojim putem. Vettel će voziti za Ferrari još ove sezone, a na kraju godine će tražiti novi tim.

Nijemac je u Ferrari stigao prije pet godina iz Red Bulla kako bi italijanski klub vratio na vrh, ali mu prethodnih sezona nije išlo kako se to očekivalo.

Vettel se oglasio nakon svega i poručio je da su on i ekipa shvatili da više nema obostrane želje da ostanu zajedno nakon što mu istekne ugovor na kraju ove godine.

"Shvatili smo da više nema želje da ostanemo zajedno nakon ove sezone. Finansije nisu odigrale nikakvu ulogu u ovoj odluci koja je bila obostrana. Razmislit ću o svojoj budućnosti kada dođe vrijeme za to", poručio je Vettel.

Mediji u Njemačkoj pišu da je Ferrari nudio Vettelu ugovor na još godinu dana, dok je on tražio ugovor na najmanje dvije sezone.

Top Komentari

GigantMostarski
Frajko je primo 35 mil po sezoni. Ako je trazio povecanje prihoda, a vec tolike pare prima onda mu zelim sve najgore i njemu i svim bahatim smradovima.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi