Mercedesovi mehaničari nakon četiri dana patnje konačno skinuli točak s Bottasovog bolida

Jedva riješili problem

Mercedesovi mehaničari nakon četiri dana patnje konačno skinuli točak s Bottasovog bolida

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 u nedjelju su mogli uživati u utrci za Veliku nagradu Monaca.

Na kraju je do pobjede uspio doći Max Verstappen u Red Bullu čime je nizozemski vozač preuzeo lidersko mjesto u ukupnom poretku od Lewisa Hamiltona.

Mercedes je imao očajan vikend u Monacu jer je Hamilton završio na tek šestoj poziciji, dok je Valtteri Bottas morao odustati zbog greške mehaničara prilikom promjene guma.

Greška se desila u 31. krugu na utrci kada je Bottas bio drugoplasirani i vodio je bitku s Verstappenom za pobjedu, ali onda je sve krenulo po zlu.

Bottas je dobio poruku od ekipe da dođe na zamjenu guma, no mehaničari nikako nisu uspjeli da skinu prednji desni pneumatik s bolida Mercedesa.

Mehaničari su mijenjali i pištolje za skidanje šarafa, ali jednostavno nisu uspjeli i bilo je jasno da Finac ne može da nastavi utrku.

Međutim, ono što je nevjerovatno jeste da su mehaničari Mercedesa tek četiri dana kasnije uspjeli da skinu točak s Bottasovog bolida.

Mercedes je danas na Twitteru objavio video kako su konačno uspjeli da skinu točak, te je bolid konačno oslobođen.

[twitter]https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1397923700003901453[/twitter]

Top Komentari

epa
pa zar je ovo bilo problem u monacu uraditi hahahahahhaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije