Dominantna pobjeda Bottasa u Turskoj, smjena na vrhu poretka

Vožena Velika nagrada Turske

Dominantna pobjeda Bottasa u Turskoj, smjena na vrhu poretka

A. Čaušević

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas je pobjednik Velike nagrade Turske vožene na stazi Istanbul Park.

Utrka se vozila po kišnim uslovima, a Bottas je maksimalno iskoristio najbolju startnu poziciju te je vodio praktično cijelu utrku. Na kraju je ostvario i najbrži krug. Fincu je ovo bila 10. pobjeda u karijeri.

Drugikroz cilj je prošao Max Verstappen koji je sada ponovo lider u generalnom poretku, dok je danas odlični Sergio Perez bio treći.

Četvrti kroz cilj je prošao Ferrarijev Charles Leclerc koji je dugo bio na prve tri pozicije, jedno vrijeme je držao i prvo mjestu, ali je na kraju zbog kasnog odlaska u boks završio van podijuma.

Lewis Hamilton koji je jučer osvojio pole poziciju je zbog promjene dijelova motora danas krenuo sa 11. mjesta, ali je završio kao peti i to greškom ekipe i kasnog poziva u boks.

Do bodova su još došli Pierre Gasly, Lando Norris, Carlos Sainz, Lance Stroll i Esteban Ocon.

Vodeći Verstappen sada ima 264.5 bodova, a drugoplasirani Hamilton šest bodova manje. Naredna utrka je na programu 24. oktobra kada se vozi Velika nagrada SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi