Fijasko na aukciji: Legendarni Mercedes Michaela Schumachera prodat za daleko manje od očekivanog

Čuveni vozač Formule 1

Fijasko na aukciji: Legendarni Mercedes Michaela Schumachera prodat za daleko manje od očekivanog

A. Čaušević

Osam godina poslije teške nesreće na skijanju kada je zadobio povrede glave Michael Schumacher je i dalje u komi.

Nedavno je održana aukcija nekih automobila u Schumacherovom vlasništvu, a prihod je bio dosta lošiji od očekivanog.

Bilo je planirano da se Mercedes C63 AMG Estate proda za oko 100.000 eura, ali umjesto toga je prodat za tri puta nižu cifru, tačnije 27.000 eura.

Čuveni šampion Formule 1 je već dugi niz godina smješten u svom domu, a do sada se u javnosti pojavilo nekoliko informacija o njegovog zdravstvenom stanju.

Prepostavlja se da je Nijemac bio na liječenju matičnim stanicama u pokušaju da se regeneriše njegov živčani sistem.

Inače, na njegov 53. rođendan Schumacheru je urađen mural na zgradi u Aerodromskom naselju u Sarajevu gdje je svojevremeno Schumi po završetku rata posjetio sarajevske mališane.

Mural su radili umjetnici Vedran Poričanin, Emir Mušić, Rijad Hadžić i Benjamin Čengić, a projekat je realizovan u saradnji sa Goethe institutom BiH.

Mural koji je Obojena klapa oslikala je dimenzija 10×13 metara, a korištene su boje koje pročišćavaju zrak. Zajednička želja Obojene klape i Goethe instituta BiH bila je da ovaj mural bude i svojevrstan poklon stanovnicima Sarajeva za Novu godinu.

Top Komentari

Twista
To je Schumacher vozio i prodao davno. A ostalo je u vlasnistvu kompanije, pa ga je prodala kompanija, i nije samo ovo auto, biko je jos jedno njegovo. Pratio sam ovu aukciju.
7 0
Goran86
Jeli ovo reklama za mural ? Reklama onima koji su uradili mural...???? Nigdje veze naslov....uvod i kraj... Nego jeli hoceli mural na auciju ?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi