Ledeni Finac pokvario slavlje Hamiltonu
Iako je Raikkonen na samom početku preuzeo vodstvo, niko nije vjerovao da će na kraju i slaviti. Ovo mu je ukupno 21.- pobjeda u karijeri i najuspješniji je Finac.

Raikkonen slavio, Hamilton još bez titule

Ledeni Finac pokvario slavlje Hamiltonu

Finski vozač Kimi Raikkonen danas je konačno prekinuo nevjerovatan post kada su u pitanju pobjede i slavio je na trci za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u Austinu. 

Kimi prije ove trke za pobjedu nije znao čak 113 trka i posljednji put je tu slast osjetio davne 2013. godine u Australiji.

Kimi je danas bio vozač koji je apsolutno u drugom planu jer je Lewis Hamilton pokušavao da se domogne titule tri trke prije kraja, ali ipak nije uspio.

Hamilton je startao sa prvog mjesta, ali ga je odmah prestigao Raikkonen. Ipak, ubrzo su uslijedile sjajne vijesti za Britanca jer je Vettel izletio sa staze i pao na 13. poziciju. Tada se činilo da je sve gotovo kada je u pitanju trka za titulu, ali ipak je Vettel do kraja uspio ispraviti šta se ispraviti da.

Nijemac je na kraju završio četvrti, odnosno jednu poziciju iza Hamiltona. Slavio je Raikkonen, a na drugu stepenicu pobjedničkog postolja se popeo Max Verstappen u Red Bullu.

Hamilton nakon ove trke ima 331 bod, odnosno 68 više od drugoplasirano Vettela, dok je treći Bottas, a četvrti Raikkonen.

Top Komentari

Senad001
Kimi zasluženo pobijedio. Versttapen odličan, šteta što nema bolji bolid borio bi se za titulu. Mercedes pogriješio sa strategijom, to mi ne liči na njih. Vettel prvo treba da pobijedi sebe a onda će i ostale konkurente.
6 0
Edy
vettel je puno grijesio ove sezone,steta za njega,a ako Verstappen jednog dana predje u ferrari ili u mercedes onda ce on pobjedjivati uvijek.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije