"Verstappen mora odrasti i početi se ponašati kao prvak ako želi to nekada postati"

Kritike za Holanđanina

"Verstappen mora odrasti i početi se ponašati kao prvak ako želi to nekada postati"

E. Čaušević

Vozač Red Bulla, Max Verstappen, na utrci za Veliku nagradu Meksika vjerovatno je bio jedan od najvećih gubitnika.

Verstappen je imao osiguranu pol poziciju u kvalifikacijama, ali je u posljednjem krugu ignorisao crvenu zastavu i nije smanjio svoju brzinu zbog čega je kažnjen, te je na kraju utrku počeo s četvrte pozicije.

Holanđanin je u utrku krenuo veoma agresivno, te je odmah napravio dva incidenta i umalo iz utrke izbacio Lewisa Hamiltona. Zbog toga je ekspresno bio na zadnjoj poziciji, te je nekako uspio na kraju utrku završiti na šestom mjestu.

No, u Red Bullu sigurno ne mogu biti zadovoljni takvim ponašanjem Verstappena za kojeg mnogi kažu da je vrijeme da se ponaša ozbiljnije i konačno odraste. Na kraju utrke kritikovao ga je i Hamilton koji je poručio da je on jednostavno "magnet za nesreće".

Verstappena je kritikovao i sportski direktor Formule 1, Ross Brawn, koji je poručio da Holanđanin mora naučiti kako da se zrelije ponaša.

"Max je napravio greške koje su ga skupo koštale. Ignorisao je crvene zastave u Q3, a onda je i priznao da nije smanjio brzinu. Na utrci je u prvom krugu imao kontakt s Hamiltonom, a onda mu je probušena guma kada je htio prestići Bottasa. Slaba utjeha mu je što je zavšio šesti jer je imao sve u svojim rukama. Važno je da on uči iz svojih pogrešaka. Ima 22 godine i pokazao je koliko je talentovan, ali mora da se počne ponašati kao prvak ako želi to nekada i postati", rekao je Brawn.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi