Verstappen najbrži na drugom treningu u Austriji

Nizozemac vozio sjajno

Verstappen najbrži na drugom treningu u Austriji

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) odvozio je najbrži krug na drugom slobodnom treningu koji je danas vožen na Red Bull Ringu u austrijskom Spielbergu, ostavivši iza sebe pobjednika prošlotjedne Velike nagrade Austrije, Finca Valtterija Bottasa (Mercedes).

Verstappen je postavio vrijeme od jedne minute, tri sekunde i 660 hiljaditih dijelova sekunde, a Bottas je bio 43 hiljadinke sporiji. Treće vrijeme, sa zaostatkom od 217 hiljadinki, imao je Meksikanac Sergio Perez (Racing Point), koji je imao najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu.

S obzirom na lošu vremensku prognozu za sutra, ovaj bi trening mogao dobiti na važnosti. Naime, bude li doista padala snažna kiša koja bi mogla uzrokovati otkazivanje borbe za startna mjesta, onda će ona biti određena prema rezultatima drugog slobodnog treninga.

To bi bilo loše za aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes), koji je imao tek šesto vrijeme, a nastavljene su muke za Nijemca Sebastiana Vettela (Ferrari), koji je imao tek 16. rezultat. Bez plasmana je ostao Australac Daniel Ricciardo (Renault), koji je izletio na početku treninga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi